Holistisch ayurvedische coaching in Friesland

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Yogalessen op basis van Ayurveda

Beweeg mee met jouw ritme!

Verdiep je Innerlijke Reis: Ontdek de Holistische Wijsheid van Yoga met Sandy

Yoga reikt verder dan alleen fysieke houdingen; het omvat de verbinding tussen lichaam, geest, gedachten en zintuigen. Het biedt niet alleen voordelen voor lichamelijke gezondheid, zoals spierkracht en flexibiliteit, maar traint ook de ademhaling en brengt innerlijke harmonie. Sandy’s yogalessen worden geleid door de wijsheid van Ayurveda, afgestemd op seizoenen, tijdstip van de dag en de behoeften van de deelnemers. Wil je een yogales helemaal aangepast op jouw behoeften dan zijn privelessen ook mogelijk.

Deze holistische benadering van yoga nodigt uit tot zelfontdekking en zelfkennis. Door meer in contact te komen met jezelf, vergroot je je vermogen om de wereld om je heen te begrijpen en te ervaren.

Het onderweg zijn wordt een reis in balans.

"Door de lessen van Sandy begin ik de dag met zoveel meer energie! Echt een aanrader."

Vroege Vogel Flow

Ontwaken. Energie. Ervaren.

Een heerlijke vroege Vinyasa flow om de dag goed te beginnen! In deze les ligt de nadruk vooral op het ontwaken en het activeren van het lichaam. Verwacht fijne zonnegroeten afgewisseld met ondersteunende asana’s. Elke les beginnen we met een korte ademhaling en/of meditatie oefening. Om 8 uur ga jij vrolijk en energiek de dag in.

Informatie
De Vroege Vogel Flow wordt gegeven in Studio Dolphi, in de St.Odolphisteeg, Harlingen op dinsdagochtend 07.00 — 08.00 (max 7 deelnemers)

Boek je (proef)les via momoyoga van Soul Surf Yoga. Met dezelfde strippenkaart kan je zowel lessen van Sanchari Yoga als van Soul Surf Yoga boeken. Een nog groter aanbod van fijne yogalessen!

Vinyasa Flow: een vloeiende reis waarin elke ademhaling je leidt naar de volgende beweging, harmonie creërend tussen lichaam en geest.

Hatha Yoga (Ayu-stijl)

Ontspanning. Inzicht. Helder.

Hatha Yoga is fijn voor een breed publiek. Het is actief én rustig tegelijk en omvat allerlei verschillende soorten asana’s (houdingen), pranayama (ademoefeningen), visualisaties en meditatie. Je maakt contact met je lichaam, jezelf en de ademhaling. Soms wordt er gewerkt met klank of muziek. Je komt bewust en ontspannen uit de les.

Ayu staat voor Ayurveda, het zusje van yoga. Tijdens de les worden vanuit de Ayurveda praktische inzichten toegepast die kunnen worden gekoppeld aan de vijf elementen en/of een van de drie Vedische energiepatronen (dosha’s): Vata, Pitta en Kapha.

Informatie
De Hatha Yogalessen vinden plaats op woensdag in Studio Hoog en Droog van 08:30 tot 09:45 en van 10:00 tot 11:15. De tweede ochtendles is rustiger dan de eerste. Ideaal voor diegenen die om diverse redenen minder kracht of energie hebben. In Studio Dolphi is er een les van 17:00 tot 18:15 en zijn de groepen wat kleiner. 

Boek je (proef)les via momoyoga van Soul Surf Yoga. Met dezelfde strippenkaart kan je zowel lessen van Sanchari Yoga als van Soul Surf Yoga boeken. Een nog groter aanbod van fijne yogalessen!

Yoga Nidra

Ontspanning. Inzicht. Helder.

Yoga Nidra is een speciale vorm van meditatie waarbij je ontspannen in Savasana op je matje ligt. Klinkt heerlijk toch? Maar Yoga Nidra is meer dan meditatie. Yoga Nidra is een krachtige en unieke staat van diepe ontspanning. Vergelijkbaar met diepe slaap, ook wel Delta-slaap genoemd. Tijdens de Nidra-sessie maken we gebruik van deze diepe ontspanning door te werken met jouw diepere intentie, jouw sankalpa. Na deze helende ervaring voel je je helder, kalm en uitgerust. Laat die Delta-golven maar stromen!

Informatie
De Yoga Nidra sessies worden gehouden in Studio Hoog en Droog of in Studio Dolphi. Zie de Event Kalender voor de data en de locaties.

Privé Sessies (1:1 of in groepsverband) zijn ook mogelijk.

"Yoga Nidra: waar intentie en kalmte samenkomen in de stroom van Delta-golven, een reis naar diepe ontspanning."

1:1 Yoga Sessie

Yoga op maat voor jou!

Heb jij altijd al meer diepgang willen geven aan je yoga practice? Of wil je graag persoonlijke aandacht van een yogaleraar? Dan is een privé yogales echt iets voor jou!

Persoonlijke aandacht⁠
Tijdens een privé yogales krijg je volledige persoonlijke aandacht van mij en kan ik mij volledig richten op jouw behoeften en intentie. Hierdoor krijg je de kans om dieper in te gaan op bepaalde onderwerpen, zoals ademhaling, meditatie of een specifieke houding. Ook kan een privéles een uitkomst zijn wanneer je liever eerst 1:1 oefent of wilt werken aan meer emotionele of fysieke balans.

Ayurveda & Yoga⁠
In mijn yogales pas ik kennis van Ayurveda toe en houd ik rekening met jouw dosha en een mogelijke disbalans die op dit moment aanwezig is in jouw leven. Door de yoga oefeningen aan te passen aan wat voor jou nu nodig is ervaar je meer balans en je krijgt meer inzicht hoe je nog beter ‘yoga van de mat af’ kunt toepassen in je leven.⁠

Informatie
De privé sessies worden gehouden in mijn eigen yogastudio aan de Noorderhaven in Harlingen.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van inspirerende yogalessen, transformerende coachingssessies, betoverende cacaoceremonies en mis geen enkele kans om je welzijn te verbeteren.

Kosten Vroege Vogel Flow | Hatha Yoga

De kosten voor deze lessen variëren: een losse les kost €14,00, terwijl je met een strippenkaart voor 5 lessen €13,- per les betaalt en met een strippenkaart voor 10 lessen slechts €11,- per les.

Kosten Yoga Nidra

Kosten bedragen €20,- p.p. voor deelname aan een groepssessie (max. 12 deelnemers).

Kosten 1:1 Yoga Sessie

Kosten bedragen €45- (75 minuten) voor 1 persoon en €65,-  (75 minuten) voor duo. 

Boeken kan door een mailtje te sturen en dan plannen we een geschikt moment voor jou.

Contra-indicaties: Cacao Bliss Sessie & Plantmedicijnen

Lichamelijk
Ernstige nierziekten, instabiele diabetes mellitus, epilepsie, ernstige neurologische aandoeningen, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten (bijvoorbeeld angina pectoris), hersenbloedingen en CVA’s, een feitelijk of verwacht feochromocytoom (een gezwel van de bijnieren), bloeddyscrasie (afwijkende bloedcellen), gastric bypass of andere maagoperaties.

Zwangerschap
Wanneer je zwanger bent, kan en mag je niet meedoen met een Cacao Bliss ceremonie.

Geestelijk
Instabiele geestelijke aandoeningen zoals schizofrenie, psychose en borderline.

Twijfel
Ben je onzeker over of Cacao Bliss geschikt is voor jou? Aarzel niet om contact met me op te nemen. Heb je je aangemeld maar heb je vragen? Ik organiseer altijd een grondige intake waarin je al je vragen kunt stellen. Ook gaan we dan nog door de contra-indicaties. Als er twijfels zijn, kunnen we samen beslissen om te kiezen voor een andere verdiepende sessie, zoals bijvoorbeeld cacaoceremonie, yoga nidra, of een body-mind sessie.

Sandy Loup
Sanchari Yoga & Coaching