Holistisch ayurvedische coaching in Friesland

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ayurveda en jouw spijsvertering

Wist je dat jouw darmen de basis zijn van een goede gezondheid?Onderzoek toont aan dat vrijwel elk aspect van gezondheid wordt beïnvloedt door de verzameling micro-organismen die in verschillende delen van ons lichaam leven. Vooral door die in onze darmen.⁠

Je bent wat je verteert⁠
Er zijn veel externe factoren die de samenstelling van onze darmflora beïnvloeden, maar de belangrijkste zijn voeding en je spijsvertering. Wanneer je darmflora niet in balans is, dan verteer je de voeding niet optimaal en krijg je niet de voedingsstoffen die je nodig hebt. En je bouwt dan toxines op.⁠ ⁠

Ayurveda en je darmen⁠

Kennis van Ayurveda kan je helpen jouw darmgezondheid (je Agni) beter te begrijpen en die optimaal te ondersteunen. Hierdoor ervaar je een evenwichtiger en gezonder leven. Inmiddels bevestigt ook de wetenschap dat de verschillende preventieve en therapeutische benaderingen van Ayurveda een positieve invloed hebben. ⁠ ⁠

Darmen en je gezondheid⁠
Een recente studie gepubliceerd in de Economist (dec ’22) toont aan dat voeding je lichaam en geest direct beïnvloedt. Je darmen en hersenen wisselen dagelijks informatie met elkaar uit. De meest directe communicatie verloopt via de nervus vagus, een belangrijke en lange zenuw in het lichaam waarvan steeds duidelijker wordt hoe belangrijk die is voor onze algehele gezondheid.⁠ ⁠Activeer je Agni!
Wil je meer weten van de Ayurvedische inzichten over voeding en spijsvertering? En leren wat jij kunt doen om je voeding af te stemmen op jouw specifieke behoeften? ⁠ ⁠ Twee keer per jaar start dit praktische en verdiepende programma. Aan de hand van 3 interactieve workshops, een detox, praktische tips en recepten krijg je inzicht in hoe jij op een voor jou unieke wijze jouw Agni sterk kunt houden, afvalstoffen kunt verminderen en weer meer energie kunt gaan ervaren. ⁠Kijk hier wanneer de eerstvolgende Ayurvedische detox wordt gegeven. Je kunt je opgeven door een mail te sturen.

Related Posts

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van inspirerende yogalessen, transformerende coachingssessies en betoverende cacaoceremonies en mis geen enkele kans om je welzijn te verbeteren.

Schrijf je nu in en ontdek de innerlijke reis die voor je ligt. Samen creëren we een wereld van groei, wijsheid en sereniteit. Wees een deel van onze Sanchari-familie en transformeer je leven van binnenuit.

Kom aan boord en verrijk jezelf!

Contra-indicaties: Cacao Bliss Sessie & Plantmedicijnen

Lichamelijk
Ernstige nierziekten, instabiele diabetes mellitus, epilepsie, ernstige neurologische aandoeningen, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten (bijvoorbeeld angina pectoris), hersenbloedingen en CVA’s, een feitelijk of verwacht feochromocytoom (een gezwel van de bijnieren), bloeddyscrasie (afwijkende bloedcellen), gastric bypass of andere maagoperaties.

Zwangerschap
Wanneer je zwanger bent, kan en mag je niet meedoen met een Cacao Bliss ceremonie.

Geestelijk
Instabiele geestelijke aandoeningen zoals schizofrenie, psychose en borderline.

Twijfel
Ben je onzeker over of Cacao Bliss geschikt is voor jou? Aarzel niet om contact met me op te nemen. Heb je je aangemeld maar heb je vragen? Ik organiseer altijd een grondige intake waarin je al je vragen kunt stellen. Ook gaan we dan nog door de contra-indicaties. Als er twijfels zijn, kunnen we samen beslissen om te kiezen voor een andere verdiepende sessie, zoals bijvoorbeeld cacaoceremonie, yoga nidra, of een body-mind sessie.

Sandy Loup
Sanchari Yoga & Coaching