Yoga Nidra is een krachtige techniek waarbij je je bewust leert ontspannen. Sommigen kennen deze term als slaap yoga maar het tegendeel is waar. Voor absolute ontspanning moet je bewust blijven. Dat is yoga nidra, de staat van dynamische slaap. Yoga nidra is een systematische methode om volledige fysieke, mentale en emotionele ontspanning teweeg te brengen. De term yoga nidra is afgeleid van twee Sanskriet woorden, yoga betekent eenheid of eenpuntig bewustzijn, en nidra wat slaap betekent. Tijdens de beoefening van yoga nidra, lijkt het alsof men slaapt, maar het bewustzijn functioneert op een dieper niveau van bewustzijn.

In yoga nidra komt de beoefenaar in de alfa staat en verschuift de focus naar het derde oog chakra (sahasrara). Het stimuleert ook de hormonen in de pijnappelklier, waardoor melatonine vrijkomt – een hormoon dat stress vermindert, het immuunsysteem versterkt en ziekten helpt voorkomen. Regelmatige beoefening helpt de hersenhelften te harmoniseren, wat betere mentale prestaties bevordert.

Yoga nidra biedt ook andere verbazingwekkende voordelen voor de gezondheid, waaronder

Kalmeert de geest
Ontspant en verjongt het lichaam
Kalmeert het zenuwstelsel
Vermindert vermoeidheid
Verlaagt hoge cholesterol- en bloeddrukwaarden
Versterkt de immuniteit
Verbetert de kwaliteit van de slaap
Behandelt depressie
Vermindert pijn
Verhoogt het concentratieniveau
Ondersteunt de hersenfunctie en verhoogt de creativiteit

Yoga Nidra is een systematische methode om volledige fysieke, mentale en emotionele ontspanning teweeg te brengen. Tijdens de beoefening van Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn functioneert op een dieper niveau van bewustzijn. Het bijwonen van een Yoga Nidra sessie draag positief bij aan het vergroten van jouw zelfbewustzijn en mentale helderheid.

Yoga Nidra sessie zelf ervaren?

Regelmatig geef ik Yoga Nidra sessies en daarnaast kan ik ook privé sessies inplannen. Zowel 1:1 als voor groepen. In mijn kalender vind je een overzicht van de geplande events. Of neem contact met mij op wat ik nog meer voor je kan betekenen.

Ik zie je graag!

Liefs, Sandy

Leef in Harmonie met jouw natuur!