Holistisch ayurvedische coaching in Friesland

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Twee zusjes: Ayurveda & Yoga

Ayurveda en Yoga

Ayurveda is de vedische wetenschap die focust op het helen van zowel lichaam als geest. Yoga is de vedische wetenschap die focust op zelfrealisatie of zelfverwerkelijking (doen wat je roeping is, werkelijk jezelf zijn, leven vanuit je hart, vanuit je diepste zijn). Het in de praktijk brengen van deze twee wetenschappen, of misschien wel beter ‘kennis’ is nodig om naar beide doelen toe te kunnen werken. Beide disciplines streven naar een gezond lichaam en geest.

Verschil

Het grootste verschil is dat yoga een meer geestelijke en spirituele benadering heeft en ayurveda meer een lichamelijke benadering.
Yoga: streeft naar integratie van lichaam, geest, emoties en zintuigen
Ayurveda: biedt inzichten hoe je dit kunt onderhouden en vasthouden

Aanvullend & versterkend

Zowel yoga als ayurveda streven beiden naar versterken van het zelfhelend vermogen van lichaam en geest, en zelfverwezenlijking.
Ayurveda begint over het algemeen vanuit en op het lichaam te werken, en yoga meer vanuit het bewustzijn, van binnenuit.
Voor een optimale gezondheid van lichaam en geest ondersteunt de ayurvedische leer de yogabeoefening
Vanuit de yogafilosofie zien we dat yoga in de brede zin van het woord (yamas, niyamas, asana, pranayama, pratyhara, dharana, dhyana, samadhi) effect heeft op lichaam, geest, zintuigen en ziel . Tegenwoordig zien we natuurlijk veel dat yoga zoals we dit in het westen kennen ook een steeds grotere focus heeft op het lichaam. Denk maar aan alle asana’s die we beoefenen.
Beide disciplines begrijpen dat de gehechtheid aan het lichaam-geest complex de grondoorzaak is van alle lijden en dat de ultieme staat van gezondheid wordt ervaren wanneer wij verblijven in onze ware natuur, die totale vrede is, ongeacht de staat van ons fysieke lichaam.

Related Posts

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van inspirerende yogalessen, transformerende coachingssessies en betoverende cacaoceremonies en mis geen enkele kans om je welzijn te verbeteren.

Schrijf je nu in en ontdek de innerlijke reis die voor je ligt. Samen creëren we een wereld van groei, wijsheid en sereniteit. Wees een deel van onze Sanchari-familie en transformeer je leven van binnenuit.

Kom aan boord en verrijk jezelf!

Contra-indicaties: Cacao Bliss Sessie & Plantmedicijnen

Lichamelijk
Ernstige nierziekten, instabiele diabetes mellitus, epilepsie, ernstige neurologische aandoeningen, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten (bijvoorbeeld angina pectoris), hersenbloedingen en CVA’s, een feitelijk of verwacht feochromocytoom (een gezwel van de bijnieren), bloeddyscrasie (afwijkende bloedcellen), gastric bypass of andere maagoperaties.

Zwangerschap
Wanneer je zwanger bent, kan en mag je niet meedoen met een Cacao Bliss ceremonie.

Geestelijk
Instabiele geestelijke aandoeningen zoals schizofrenie, psychose en borderline.

Twijfel
Ben je onzeker over of Cacao Bliss geschikt is voor jou? Aarzel niet om contact met me op te nemen. Heb je je aangemeld maar heb je vragen? Ik organiseer altijd een grondige intake waarin je al je vragen kunt stellen. Ook gaan we dan nog door de contra-indicaties. Als er twijfels zijn, kunnen we samen beslissen om te kiezen voor een andere verdiepende sessie, zoals bijvoorbeeld cacaoceremonie, yoga nidra, of een body-mind sessie.

Sandy Loup
Sanchari Yoga & Coaching