Holistisch ayurvedische coaching in Friesland

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Water | Djala

De ayurvedische kijk op gezondheid en spiritualiteit leert ons dat kennis van de vijf elementen van het universum – aarde, water, vuur, lucht, en ether (ruimte) , en hun effecten op ons lichaam, ons kan helpen gezonder, evenwichtiger en gelukkiger te leven. Het element water is het principe van vloeibaarheid, acceptatie, ontvankelijkheid en transparantie. In termen van het fysieke lichaam, is het waterelement gecentreerd in onze heupen en bekken.

Als we het waterelement omarmen, staan we onszelf toe moeitelozer te stromen met de situaties in ons leven. Als het waterelement in balans is, kun je gemakkelijk contact maken met anderen, je tevreden en kalm voelen, dingen loslaten, openstaan voor vreugde en plezier, en creativiteit uiten. Een onevenwichtig waterelement kan ertoe leiden dat je je emotioneel onstabiel, gespannen en vastgeroest voelt.

Kom in beweging!
Veel zweten is goed zodat water weer gaat stromen. Ondersteunende yogaoefeningen zijn de Surya Namaskar (zonnegroet), twisthoudingen en spijsvertering versterkende houdingen zoals de Boothouding (Navasana) of Pawanmuktasana II. Van de mat af kan je op je voeding focussen door droog en licht voedsel te eten, of kruiden toe te voegen zoals gember, peper, kruidnagel, komijn, koriander en venkel.

En nu we volop in de lente zitten breng vooral tijd door in de zon. Voor een tekort aan water: Breng tijd door met geliefden. Geef jezelf meer aandacht en wees lief voor jezelf door jezelf bijvoorbeeld een massage te geven (Abhyanga). Maak contact met de maan door bijvoorbeeld het beoefenen van de Chandra Namaskar of doe aan maanbaden (denk aan zonnebaden, maar dan onder het licht van de maan).

Meer weten?

Ik geef regelmatig workshops over ayuyoga met diverse thema’s. Check de kalender voor overzicht van de geplande workshops.

Liefs, Sandy

Related Posts

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van inspirerende yogalessen, transformerende coachingssessies en betoverende cacaoceremonies en mis geen enkele kans om je welzijn te verbeteren.

Schrijf je nu in en ontdek de innerlijke reis die voor je ligt. Samen creëren we een wereld van groei, wijsheid en sereniteit. Wees een deel van onze Sanchari-familie en transformeer je leven van binnenuit.

Kom aan boord en verrijk jezelf!

Contra-indicaties: Cacao Bliss Sessie & Plantmedicijnen

Lichamelijk
Ernstige nierziekten, instabiele diabetes mellitus, epilepsie, ernstige neurologische aandoeningen, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten (bijvoorbeeld angina pectoris), hersenbloedingen en CVA’s, een feitelijk of verwacht feochromocytoom (een gezwel van de bijnieren), bloeddyscrasie (afwijkende bloedcellen), gastric bypass of andere maagoperaties.

Zwangerschap
Wanneer je zwanger bent, kan en mag je niet meedoen met een Cacao Bliss ceremonie.

Geestelijk
Instabiele geestelijke aandoeningen zoals schizofrenie, psychose en borderline.

Twijfel
Ben je onzeker over of Cacao Bliss geschikt is voor jou? Aarzel niet om contact met me op te nemen. Heb je je aangemeld maar heb je vragen? Ik organiseer altijd een grondige intake waarin je al je vragen kunt stellen. Ook gaan we dan nog door de contra-indicaties. Als er twijfels zijn, kunnen we samen beslissen om te kiezen voor een andere verdiepende sessie, zoals bijvoorbeeld cacaoceremonie, yoga nidra, of een body-mind sessie.

Sandy Loup
Sanchari Yoga & Coaching