Holistisch ayurvedische coaching in Friesland

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Aarde | Pritvhi

In Ayurveda is het begrijpen van de vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en ether essentieel voor het begrijpen van je eigen gezondheid en welzijn. De manier waarop deze energieën op elkaar inwerken en elkaar in evenwicht houden in je lichaam kan een belangrijke invloed hebben op de manier waarop je het leven ervaar

Het element aarde
Aarde, prithvi, is misschien wel het gemakkelijkste van de elementen om te begrijpen – het is wat je kunt aanraken, proeven, voelen, en waarnemen met je vijf zintuigen. Aarde regelt de fysieke aanwezigheid van je lichaam zoals je botten en spierweefsel. Het is wat je vorm en gewicht geeft. Aarde is de ultieme stabiliserende invloed. Ze is traag en rustig, koel en stabiel, voedend en standvastig. Bij een gebrek aan aarde kan je je onstabiel en onzeker voelen. Je bent niet geaard en ‘vliegt’ van hot naar her. Omgaan met drukte en stress is lastig.

Ervaar je een tekort van het aarde-element? Voeg stabiliserende houdingen toe aan je yoga routine, zoals paschimottasana, krijgerhoudingen en savasana. Van de mat af kan het ondersteunend zijn om meer mindfulness toe te passen bij je dagelijkse taken en meer bewust te worden van je ademhaling. En breng meer tijd in de natuur door.

Wanneer je een overschot aan aarde in je leven ervaart, kan je wat lusteloos en depressief zijn. Je merkt dat weinig je kan motiveren en bent soms zelfs wat cynisch. Wil je je aarde element verminderen? Kies voor een energieke yogaroutine zoals Surya Namaskar of concentreer je op twists om je spijsvertering te helpen. Van de mat af is het goed om jezelf uit te dagen: stap uit je comfortzone en probeer iets nieuws! Maak tijd voor creatieve activiteiten zoals dansen, fotografie of een andere vorm van yoga.

Wat kan Ayuyoga voor jou kan betekenen? Ik geef regelmatig workshops waarin ik Ayuyoga theorie combineer met mooie oefeningen. Zodat je kunt ervaren hoe jij je energieker kunt voelen. En die keuzes kunt maken die voor jou goed zijn. Kijk bij de workshops welke er de komende tijd staan gepland. Of stuur me een berichtje: hello@sancharicoaching.nl

Graag tot ziens!

Liefs, Sandy

Related Posts

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van inspirerende yogalessen, transformerende coachingssessies en betoverende cacaoceremonies en mis geen enkele kans om je welzijn te verbeteren.

Schrijf je nu in en ontdek de innerlijke reis die voor je ligt. Samen creëren we een wereld van groei, wijsheid en sereniteit. Wees een deel van onze Sanchari-familie en transformeer je leven van binnenuit.

Kom aan boord en verrijk jezelf!

Contra-indicaties: Cacao Bliss Sessie & Plantmedicijnen

Lichamelijk
Ernstige nierziekten, instabiele diabetes mellitus, epilepsie, ernstige neurologische aandoeningen, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten (bijvoorbeeld angina pectoris), hersenbloedingen en CVA’s, een feitelijk of verwacht feochromocytoom (een gezwel van de bijnieren), bloeddyscrasie (afwijkende bloedcellen), gastric bypass of andere maagoperaties.

Zwangerschap
Wanneer je zwanger bent, kan en mag je niet meedoen met een Cacao Bliss ceremonie.

Geestelijk
Instabiele geestelijke aandoeningen zoals schizofrenie, psychose en borderline.

Twijfel
Ben je onzeker over of Cacao Bliss geschikt is voor jou? Aarzel niet om contact met me op te nemen. Heb je je aangemeld maar heb je vragen? Ik organiseer altijd een grondige intake waarin je al je vragen kunt stellen. Ook gaan we dan nog door de contra-indicaties. Als er twijfels zijn, kunnen we samen beslissen om te kiezen voor een andere verdiepende sessie, zoals bijvoorbeeld cacaoceremonie, yoga nidra, of een body-mind sessie.

Sandy Loup
Sanchari Yoga & Coaching